Skip to main content

Mevo SRO breidt capaciteit uit met nieuwe draai-freesmachine

Het Slowaakse zusterbedrijf van Mevo Precision Technology staat op het punt haar productiecapaciteit uit te breiden met de DMG MORI NZX 2000 | 800, een geavanceerde draai- en freesmachine. Deze uitbreiding stelt Mevo in staat de toegenomen vraag vanuit de markt op te vangen.

In de afgelopen jaren heeft Mevo Precision Technology een gezonde groei doorgemaakt. Verschillende nieuwe machines zijn aangeschaft om klanten nog beter te kunnen bedienen en een hoge productiviteit te kunnen garanderen. Ondertussen begon het pand van de Ruurlose vestiging in de huidige vorm te klein te worden om verdere groei te kunnen faciliteren, wat ervoor heeft gezorgd dat Mevo naar uitwijkmogelijkheden is gaan zoeken.

Een van die mogelijkheden is Mevo’s zusterbedrijf in het Slowaakse Trenčín. De activiteiten die binnen dit bedrijf plaatsvinden zijn recentelijk uitgebreid met de aanschaf van een nieuwe draai- en freesmachine, de DMG MORI NZX 2000 | 800. Met deze uitbreiding in Slowakije kan Mevo de groeiende vraag van haar klanten ondervangen en tegelijkertijd de marktpositie van Mevo Slowakije versterken.

De DMG MORI is voorzien van drie turrets voor de wisseling van gereedschappen en twee spindels. Producten worden gerobotiseerd uitgenomen en de machine heeft opties voor automatische lasergravering. Goede ervaringen met en kennis over eenzelfde machine in Ruurlo zorgen ervoor dat de NZX 2000 | 800 naar verwachting snel in gebruik kan worden genomen, waarmee de productiecapaciteit voor dit proces zal verdubbelen.

Afbeelding ©DMG MORI